O nama

Svrha portala boljipropisi.hr jest doprinijeti smanjenju birokracije i administrativnog opterećenja poduzetnika i građana u Republici Hrvatskoj.

Portal je zamišljen kao središnje online mjesto za poticanje civiliziranog dijaloga o važnosti ukidanja spomenutih opterećenja, a čitateljima donosi relevantne vijesti, analize, mišljenja, osvrte i visoko kvalitetne informacije iz područja zakonodavstva koje utječe na poslovanje poduzetnike i živote običnih građana.
Portalu će svojim znanjima i stručnosti doprinijeti mnogi relevantni stručnjaci iz hrvatskog javnog prostora i poslovnog sektora, predstavnici javnog sektora i zakonodavaca, ali je platforma prvenstveno zamišljena kao mjesto gdje će mali poduzetnici i obični građani dobiti priliku da se čuje i njihov glas: što kroz davanje osvrta i mišljenja o aktualnim svakodnevnim temama koje tiču svih nas, što kroz direktnu prijavu administrativno/birokratskih prepreka na koje svakodnevno nailaze u poslu i životu.

Boljipropisi.hr ciljaju doprinijeti poboljšanju poslovnog okruženja:

  • prikupljanjem informacija o samim aktualnim opterećenjima gospodarstva i građana u Republici Hrvatskoj te podizanjem svijesti javnosti i zakonodavca o njihovom utjecaju na gospodarstvo i društvo
  • informiranjem građana i poduzetnika posjetitelja ove stranice o najnovijim događanjima i aktualnostima iz svijeta hrvatske i europske birokracije
  • stvaranjem novog znanja iz ovog područja na temelju provedenih analiza, stručnih mišljenja i općenito dijaloga između posjetitelja portala.


    Pokretač portala je konzultantska tvrtka Apsolon koja je projekte poboljšanja poslovnog okruženja provodila u 18 zemalja, a za svoj je rad u ovom i drugim područjima nagrađena domaćim i međunarodnim priznanjima i nagradama. Svoj doprinos portalu daju eminentni stručnjaci različitih profila iz mnogih područja poslovanja i života.    Više o nama možete saznati na www.apsolon.com.