PRAVILA KOMENTIRANJA

Svaki prekršaj pravila komentiranja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korištenja na korisničkom računu. Isključivo administratori su ovlašteni za interpretaciju pravila.


1.1. Korisnički računi, upozorenja i zabrane korištenja

• Korisnički računi vlasništvo su davatelja usluge i svaka zloporaba istih je kažnjiva.

• Svaki korisnik ima pravo registrirati i koristiti jedan korisnički račun. Višestruke registracije i korištenje više korisničkih računa mogu dovesti do zabrane korištenja svih korisničkih računa.

• Nakon što je korisnik upozoren, korisnički račun koji omogućuje komentiranje sadržaja može biti suspendiran od 7 do 30 dana, a u ekstremnim slučajevima i dulje. Izbjegavanje suspenzije otvaranjem drugog računa nije dopušteno. Korisnički račun može biti zabranjen za stalno ako korisnik nakon isteka kazne opet prekrši pravila.

• Korisniku se pristup komentiranju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja.

• Administratori zadržavaju pravo cenzuriranja postova što će biti naznačeno u tim postovima.

1.2. Ponašanje pri komentiranju

• Strogo je zabranjeno veličanje totalitarnih režima, govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili spolnoj osnovi i psovke.

• Izravne prijetnje drugim korisnicima, subjektima teksta i/ili administratorima su zabranjene.

• Postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, moralno upitnog i uvredljivog sadržaja je zabranjeno

• Strogo je zabranjena uporaba tzv. keyjeva, hackova, crackova ili drugog materijala ilegalne prirode, uključujući ilegalne stranice za download. Posljedica je trajna zabrana korištenja korisničkog računa.

• Oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatnih informacija vezanih za tekst zabranjeno je na cijeloj web stranici

• Postanje sadržaja koji nije vezan uz temu nije dopušteno i može biti razlog za upozorenje. Ovo uključuje i postove kojima je jedina svrha upozoravanje na kršenje pravila.

• Vrijeđanje drugih korisnika i/ili administratora te neprikladno izražavanje je zabranjeno.

• Spamanje (postanje besmislenih i nesvrsishodnih poruka) nije dopušteno i može nakon upozorenja rezultirati vremenski ograničenom ili trajnom zabranom korisničkog računa.

• Lažno predstavljanje može biti razlog za upozorenje ili trajnu zabranu uporabe korisničkog računa.

• Zabranjen je unos komentara koji nemaju vidljivih poveznica s temom koja se komentira (tzv. Off topic)

• Svaki komentar koji se ne odnosi isključivo na temu članka bit će obrisan bez pojašnjenja.

Korisnicima koji učestalo krše prethodna pravila bit će trajno zabranjen pristup stranici.

2. PRAVILA ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Apsolon d.o.o. (kontakt: info@apsolon.com) te povezana društva (dalje u tekstu: “Tvrtka”) u svom poslovanju provodi mjere zaštite osobnih podataka sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), zakonskim i regulatornim obvezama.

Voditelj obrade i primatelj osobnih podataka: Tvrtka

Ako je Tvrtka zajednički voditelj obrade Vaših osobnih podataka sukladno članku 26. Opće uredbe o zaštiti podataka s još nekim drugim voditeljem obrade, na temelju zajedničke poslovne suradnje i/ili s osnova korištenja neke zajedničke usluge i/ili legitimnog interesa Tvrtke, dodatne informacije u vezi sa zaštitom i obradom Vaših osobnih podataka osim od Tvrtke, možete zatražiti i od drugog voditelja obrade navedenog pod stavkom Voditelj obrade i primatelj osobnih podataka.

Imate pravo od voditelja obrade i primatelja osobnih podataka zatražiti pristup Vašim osobnim podacima, ispravak i brisanje osobnih podataka te ograničavanje obrade. Također, imate pravo uložiti prigovor na obradu voditelju obrade i/ili nadležnoj nadzornoj agenciji – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Danu privolu možete opozvati u svako doba (opoziv privole ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena). U tom slučaju i/ili u slučaju zahtijevanja informacija u okviru važećih zakonskih odredbi molimo Vas da nam se obratite na nstarcevic@apsolon.com

Internetska stranica www.boljipropisi.hr štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja.

U potpunosti smo predani osiguranju kontinuirane i efektivne uspostave ove politike, te isto očekujemo od svojih zaposlenika i poslovnih partnera.

Ova politika određuje očekivano ponašanje Tvrtke, njegovih stalnih, privremenih i povremenih zaposlenika kao i poslovnih partnera te trećih strana u odnosu na prikupljanje, korištenje, čuvanje, prijenos, otkrivanje ili uništavanje osobnih podataka koji se obrađuju u poslovnim procesima Tvrtke.

2.1. Registracija korisnika

Kako bismo izradili Vaš korisnički profil obavezno su nam potrebni sljedeći podaci:

• Ime i prezime

• E-mail adresa

• Naziv poslovnog subjekta/organizacije

Davanjem privole pristajete da voditelj obrade i primatelj osobnih podataka pohrani i koristi Vaše podatke isključivo u svrhu izrade korisničkog profila od strane Tvrtke na web stranici www.boljipropisi.hr putem kojeg ćete moći komentirati objave web stranice www.boljipropisi.hr.

Prikupljeni podaci čuvat će se samo za vrijeme postojanja Vašeg korisničkog profila. Korisnički profil možete obrisati u svakom trenutku.

2.2. Prijava prepreke – administrativnog opterećenja i prijava procedure

Prilikom prijave prepreke i/ili prijave procedure morate navesti svoju e-mail adresu.

Davanjem privole pristajete da voditelj obrade i primatelj osobnih podataka pohrani i koristi Vaše podatke isključivo u svrhu kontaktiranja e-mailom od strane Tvrtke na temu prijavljenog administrativnog opterećenja.

Prikupljeni osobni podatak čuvat će se tri godine nakon čega će se trajno izbrisati iz svake evidencije.

2.3. Kontaktiranje i prijava za suradnika

Ukoliko nas želite kontaktirati ili postati suradnik web stranice www.boljipropisi.hr obavezno su nam potrebni sljedeći podaci:

• Ime i prezime

• E-mail adresa

Davanjem privole pristajete da voditelj obrade i primatelj osobnih podataka pohrani i koristi Vaše podatke isključivo u svrhu kontaktiranja e-mailom od strane Tvrtke vezano uz Vaš upit ili prijavu za suradnika.

Prikupljeni osobni podatak čuvat će se tri godine nakon čega će se trajno izbrisati iz svake evidencije.

3. PRAVILA PRIVATNOSTI NA WEBU

Tvrtka priznaje i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje putem web stranice www.boljipropisi.hr prikupi.

Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali Tvrtki, bilo registracijom ili korištenjem web stranice.

Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima Tvrtka će koristiti samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.

Kolačići (engl. cookies) omogućuju prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na Internet stranicama (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome, Firefox) koristi i slično.

Kolačić je mali paket podataka poslan sa poslužitelja na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Svrha kolačića je poboljšanje korisničkog iskustva prilikom upotrebe web stranice. Kolačići na web stranici www.boljipropisi.hr su anonimizirani te se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja.

Internet stranica www.boljipropisi.hr prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica.

Vlasnici pretraživačkih trgovačkih društava informiraju vas o načinu upravljanja kolačićima. Više pročitajte na povezanim linkovima.

Google Chrome

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Safari (Desktop)

Safari (Mobile)

Android Browser

Opera

Opera Mobile

Za preostale pretraživače, molimo vas konzultirajte se s pripadajućom dokumentacijom koju vam pruža dotično trgovačko društvo u čijem je vlasništvu pretraživački sustav.

Politike privatnosti redovito preispitujemo i provjeravamo odražavaju li način na koji Tvrtka obrađuje osobne podatke. Aktualna verzija je uvijek dostupna na našoj web stranici www.boljipropisi.hr, a ako dođe do važnijih promjena koje utječu na Vaša prava i slobode, o tome ćemo Vas izravno obavijestiti.